blog

12/02/20

Taula de debat: Llei de Mesures Urgents d'Accés a l'Habitatge

Vam assistir a la taula de debat sobre el Decret de Llei de Mesures Urgents d'Accés a l'Habitatge, organitzat pel col·lectiu de APICatalunya.
L’ interessant taula va estar moderada per la Montserrat Junyent.
Van participar: Carme Trilla, ex Secretària General d’Habitatge; Dolors Clavell, ex diputada del Parlament de Catalunya i Presidenta de la Comissió Parlamentària que va tramitar "Llei del dret a l’habitatge"; i Xavier Roig, gestor del Registre d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AICAT) i Silvia Grau.
El decret inclou entre les grans propietaris d'habitatge,  als particulars que tinguin més de 15 habitatges en propietat, nomenats GRAN TENIDORS,  la qual cosa permetrà a la Generalitat expropiar, com a la resta de grans tenidors, els pisos que estiguin més de dos any buits pel 50% del seu valor, no obstant això, aquestes persones físiques no hauran d'oferir lloguer social en el cas de pisos ocupats.
A més, el sòl d'equipaments admetrà construir allotjament temporal per  atendre famílies en situació d'emergència i també s'implementen eines per a considerar com desocupats els edificis en obres inacabades i es podran mobilitzar per a generar més habitatges assequibles.
També les administracions tindran més oportunitats per a comprar habitatges via tantejo i retracte per a destinar-les a lloguer assequible i, a més, la Generalitat podrà aplicar-ho en segones i terceres transmissions d'habitatges anteriorment comprats a grans tenidors.
Molts canvis en els quals anirem aprofundint.
Facebook
Tanca

faq's

20/01/21

Finques Alzina en Televisió L'Hospitalet

Nuria Rodrígez, CEO de Finques Alzina, en el programa "En Primera Persona" de la TV L'Hospitalet sobre el tema de la ocupación.

21/09/20

Mari, misión cumplida.

Mensajes como este nos llenan de orgullo, alegría y energía para seguir trabajando por y para vosotros.

19/08/20

Antonio y Conchita: De Esplugues a Calafell

Finalmente Antonio y Conchita, una pareja de jubilados, han conseguid tranquilidad y mejor calidad de vida. Han comprado la vivienda de Carmen.

04/08/20

“Rápido. Fácil. Con confianza. Sin problemas”

La historia de Jonathan, nuestro comprador, es muy interesante. Comienza con Ernesto y María, dueños del piso donde vivía de alquiler Jonathan....